Biografie

In Nasty Situations All You Need: Optimism

Oftewel, INSAYNO, een half Curaçaose, half Nederlandse woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als verlengstuk van zijn boodschap. Insayno staat voornamelijk bekend om het aansnijden van onderbelichte thema’s. Zo is zijn muziek zelfs ter educatieve ondersteuning gebruikt tijdens tentoonstellingen in diverse musea.

Insayno heeft het record van 32 freestyle rap-battles op zijn naam staan en heeft daarmee de meeste tournaments gewonnen in de gehele Benelux, is tweede van heel Europa en vierde van de wereld. Ook won hij diverse talentenjachten waaronder in 2013 de ‘Grote Prijs Van Nederland Publieksprijs’. Met spoken word won hij onder andere de ‘Van Dalen Spoken Awards’ in de categorie ‘lyrics’ en ‘House Of Poets’.

Op 13 oktober 2016 kwam zijn langverwachte debuutalbum “Dwaalspoor” uit. Deze plaat werd volledig geproduceerd door Tantu en bevat gastbijdrages van Raymzter, Brainpower, Nino, Gikkels, Rass King en Rody Delorean.

Op 27 september 2023 bracht hij zijn tweede album ‘Nieuwetijdskind’ uit. Dit album is volledig geproduceerd door SoSpecial en bevat gastbijdrages van Brainpower, Nino, Rincho X, Rass King, Quinn Soular, Jessey Amado, Saint Ronil en Cici Isenia. De singles ‘Broederschap’, ‘Mamai’ en ‘Voetsporen’ zijn voorzien van bijhorende music video’s. Insayno zijn muzikale groei heeft ervoor gezorgd dat hij een transitie heeft gemaakt van maatschappijkritische teksten, naar muziek voorzien van zelfreflectie, eerlijkheid en introspectie met een poëtische doorslag.

Klik hier voor de prijzenkast van Insayno