Biografie

In Nasty Situations All You Need: Optimism

Oftewel, INSAYNO. Dit half Caribische, Half Nederlandse nieuwetijdskind beschouwt zichzelf als een woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als verlengstuk van zijn boodschap. Insayno staat voornamelijk bekend om zijn maatschappij kritische teksten en het aansnijden van onderbelichte thema’s. Zo is zijn muziek zelfs ter educatieve ondersteuning gebruikt tijdens tentoonstellingen in diverse musea.

Insayno heeft het record van 32 freestyle rap-battles op zijn naam staan en heeft daarmee de meeste tournaments gewonnen in de gehele Benelux en tweede van heel Europa. Hij laat daarmee zijn voorgangers zoals Klopdokter en Surya achter. Ook won hij diverse talentenjachten waaronder in 2013 de ‘Grote Prijs Van Nederland Publieksprijs’. Insayno heeft diverse mixtapes, EP’s en videoclips uitgebracht die goed zijn ontvangen. Het werd daarom ook tijd om een ‘echt’ album uit te brengen.

Op 13 oktober 2016 kwam met een uitverkochte release party, zijn langverwachte debuutalbum “Dwaalspoor” uit. Deze plaat werd volledig geproduceerd door Tantu en bevat gastbijdrages van Raymzter, Brainpower, Nino, Gikkels, Rass Motivated (nu bekend als Rass King) en Rody Delorean. Het ontdekken van zijn ‘roots’ en kennismaking met zijn vaders kant van de familie, heeft er voor gezorgd dat hij een positieve groei heeft gemaakt. Zowel als artiest, als persoon.

In 2021 besloot hij om te werken aan zijn tweede album na een break van bijna 5 jaar. Dit album zal ‘Nieuwetijdskind’ heten en ligt al klaar voor 2023.

Met zijn spoken word heeft hij al meerdere staande ovaties mogen ontvangen tijdens o.a. ‘Paginagroots’, ‘Woorden Worden Zinnen’, ‘I Speak’, ‘Late Night Poetry’ en het ‘Last Word Festival’. In 2017 heeft hij ‘House Of Poets’ op zijn naam gezet en won in dat zelfde jaar Word Up! en de ‘Van Dale Spoken Awards’ in de categorie ‘Lyrics’. Naast zijn woordkunsten houdt Insayno zich bezig met cinematografie en heeft hij onder andere video’s geproduceerd voor Gemeente Rotterdam, Dura Vermeer, Stichting DOCK, ImpactHub, Intercity Hotel, Balmain en het Wereld Natuur Fonds. Ook maakt hij music video’s voor andere artiesten.

Klik hier voor de prijzenkast van Insayno