Updates


Winnaar: King Of The Bowl

Kortrijk – Op 27 mei 2023 heeft Insayno de King Of The Bowl freestyle rapbattle gewonnen in Kortrijk. Hij heeft hiermee zijn 32ste freestyle tournament gewonnen. De battles werden beoordeeld door een professionele jury. Insayno wist de juryleden te overtuigen en al zijn tegenstanders af te troeven. Hiermee heeft hij zijn eerste freestyle battle van 2023 op zijn naam mogen zetten. Momenteel staat Insayno tweede van geheel Europa qua gewonnen freestyle tournaments. De enige rapper met gewonnen tournaments is Chuty. Insayno is vastberaden om het Europese record te breken en de nummer 1 freestyle MC van Europa te worden.

Nieuwe single: Mamai

Amsterdam – Op 14 december heeft Insayno zijn nieuwe single ‘Mamai’ met Rincho X uitgebracht. Het nummer is een eerbetoon aan zijn overgrootmoeder die in 2015 is overleden. Ook dit nummer is afkomstig van zijn tweede album ‘nieuwetijdskind’. Opnieuw sloeg hij de handen in 1 met Yosoyvideo die de video heeft geschoten. De twee reisden samen naar Curacao om de music video op te nemen. De regie, edit en colorgrading heeft Insayno zelf gedaan. 14 december was de geboortedag van zijn overgrootmoeder. Hij heeft hierom symbolisch voor deze datum gekozen. De music video is terug te vinden op Insayno zijn youtubekanaal en de single is terug te vinden op de meeste streaming platforms.Het is Insayno zijn tweede, eigen muzikale release sinds zijn debuutalbum ‘Dwaalspoor’ uit 2016.

Nieuwe single: Broederschap

Amsterdam – Op 30 september heeft Insayno zijn nieuwe single ‘Broederschap’ met Saint Ronil uitgebracht. Het nummer fungeert als een ode aan zijn broertjes en is de eerste single afkomstig van zijn tweede album ‘nieuwetijdskind’. Insayno heeft de regie van de music video zelf in handen genomen en is de samenwerking aangegaan met Yosoyvideo. Deze heeft de meeste beelden geschoten. Insayno heeft zelf de edit en colorgrading van de music video gedaan. “Door de jaren heen ben ik een goede filmmaker geworden en maak ik mooie, audiovisuele producties voor andere artiesten, bedrijven, organisaties etc. Dus mijn eigen music video’s produceren leek mij daarom ook de meest logische, volgende stap”. De music video is terug te vinden op Insayno zijn youtubekanaal en de single is terug te vinden op de meeste streaming platforms. Het is Insayno zijn eerste, eigen muzikale release sinds zijn debuutalbum ‘Dwaalspoor’ uit 2016.

Winnaar: POB-BBQ Freestyle Battles

Amsterdam – Op 24 juli 2022 heeft Insayno het Punchoutbattles BBQ Freestyle event op zijn naam weten te zetten. Dit is de tweede keer dat hij een georganiseerde freestyle van POB heeft gewonnen. De laatste keer dat Insayno met de prijs er vandoor ging was in 2017. Insayno wist al zijn tegenstanders te verslaan. De battles werden beoordeeld door een professionele jury die bestond uit de freestyle veteranen Tim Beumers, Klopdokter en Kimo. Insayno heeft momenteel 31 freestyle tournaments gewonnen. De battles zullen binnenkort online verschijnen op het kanaal van punchoutbattles.

Winnaar: EOW + Freestylah Rapbattles

Haarlem – Op de valreep van 2021 heeft Insayno nog 2 freestyle rap battles op zijn naam weten te zetten. Zo won hij op 4 december End Of The Weak en op 27 december de eerste editie van de Freestylah Rapbattle wat werd georganiseerd door Den Haag Inside Out. Beide battles waren voorzien van een professionele jury. Door deze twee titels in de wacht te slepen heeft Insayno in totaal 30 freestyle tournaments gewonnen. Naast het afronden van zijn tweede album ‘Nieuwetijdskind’ wat in 2022 zal uitkomen, was dit een mooie afsluiter van het jaar.

Tweede album in de maak

Haarlem – In april is Insayno begonnen met de opnames van zijn tweede album die de titel Nieuwetijdskind zal dragen. Na een break van bijna 5 jaar werd het weer tijd om muziek te gaan maken. “Ik heb heel lang geen motivatie gehad om nieuwe muziek te maken of uit te brengen, voor mij was de plezier er volledig af, maar sinds kort is de drive weer teruggekomen en ben ik weer volop bezig in de studio. Meer dan de helft van het album is al af.” geeft de rapper aan. Welke samenwerkingen er op komen te staan is nog onbekend. De producties zullen deze keer niet van Tantu zijn, maar van een Amerikaanse producer. Insayno mikt op een september release (2021), mits de huidige maatregelen wat versoepeld zijn zodat hij zijn albumpresentatie kan uitvoeren op de manier hoe hij dit in gedachten heeft. In de loop van het jaar zal Insayno meer bekend maken over zijn tweede album en de presentatie hier van.

Cinematografie op eigen kracht

Haarlem – Nadat Insayno een aantal reclames had in gesproken voor diverse bedrijven, investeerde hij zijn verdiensten in camera apparatuur en is hij zich gaan verdiepen in het maken van videoproducties. Bijna twee jaar later heeft Insayno zo’n 75 video’s gemaakt. Zijn opdrachten variëren van music video’s, bedrijfsvideo’s, promotievideo’s, theater-visuals tot aan wedding video’s. Hierdoor is zijn eigen muziek op een lager pitje komen te staan. Naar eigen zeggen haalt hij op dit moment meer voldoening uit het maken van video producties voor anderen, dan het maken van nieuwe muziek. Of er nieuwe muziek uitkomt in de toekomst sluit hij niet uit. Ondanks dat hij bijna full time met videoproductie bezig is, heeft hij nog wekelijks diverse spoken word opdrachten staan vanuit IKBENWIJ. Binnenkort lanceert Insayno een nieuwe, portfolio website waarop een groot deel van zijn video werk te vinden zal zijn. Tot die tijd kunnen particulieren, artiesten en bedrijven via het contactformulier Insayno benaderen voor een videoproductie. Uit zijn werk blijkt dat hij er talent voor heeft en het ziet naar uit dat hij zich in de toekomst zal blijven ontwikkelen.

Samenwerking: Ik Ben Wij

Rotterdam – Sinds oktober 2018 is Insayno een onderdeel geworden van Ik Ben Wij. Wat begon als een eenmalige opdracht, is uitgegroeid tot een langdurige samenwerking. Ik Ben Wij is een stichting/organisatie die zich inzet om bewustwording te stimuleren binnen scholen, bedrijven, gemeentes etc. aan de hand van theater, dans, spoken word en story telling. De visie van de leden van Ik Ben Wij en Insayno kwamen zeer overeen, waardoor er vanaf ‘the get go’ al een klik was. Kort daarna werd er besloten om Insayno te betrekken bij de organisatie. Sindsdien heeft Insayno niet meer stil gezeten en is hij al een aantal maanden actief met diverse opdrachten vanuit Ik Ben Wij. Hierbij kan er gedacht worden aan Workshops, samenvattende spoken word stukken, voordrachten en zelfs videoproducties. Op 21 maart organiseert Ik Ben Wij een event waarbij de ‘experience‘ van Ik Ben Wij tot leven wordt gebracht.

Tweevoudig kampioen: Wee Battles & Blaisbattle

Amsterdam/Gent – Op zaterdag 18 augustus won Insayno voor de tweede keer Wee Battles in Amsterdam en een kleine maand later won hij in Gent (België), voor de tweede keer Blaisbattle. Bij beide battles moest Insayno zijn titel verdedigen. Bij beide battles is hij opnieuw als kampioen er uitgekomen en heeft hierdoor twee nieuwe titels op zijn naam staan wat er voor heeft gezorgd dat hij op dit moment op 28 titels zit. Insayno wist opnieuw al zijn tegenstanders te verslaan met snelle punchlines en door constant te reageren op wat de anderen zeiden. Op dit moment heeft hij niet alleen de meeste freestyle battles van de gehele Benelux op zijn naam staan, maar ook een winning-streak van 10 battles achter elkaar. Sinds september 2016 heeft hij geen enkele battle meer verloren. Het beeldmateriaal van de Blaisbattle is online verschenen in de vorm van een vlog en kan hier teruggekeken worden.

Alle tourdata + locaties bekend

Haarlem – Het heeft een tijdje geduurd, maar alle tourdata en locaties van de Poëziebus tour 2018 zijn bekend. Insayno zal daarom samen met de andere geselecteerde dichters optreden in Kortrijk, Gent, Hoogstraten, Antwerpen, Maastricht, Zwolle, Rotterdam en Amsterdam. Ook zijn er iedere dag workshops en activiteiten omtrent woordkunst te volgen in alle steden waar de dichters optreden. Deze workshops en activiteiten zijn geheel kosteloos om te volgen. Een perfecte gelegenheid voor een ieder die zelf bezig is met woordkunst en nog wat extra handvatten wil leren of zijn of haar horizon wil verbreden op het gebied van schrijfvaardigheden en voordracht. Ook zal Insayno de laatste fysieke versies van Dwaalspoor met zich meebrengen voor een ieder die deze nog niet heeft kunnen bemachtigen. Heb je nog geen fysieke versie en wil je er nog eentje bemachtigen, dan is dit je kans. Er komt namelijk geen tweede druk. Alle exacte locaties en tijdstippen van de workshops, activiteiten en optredens kunnen hier terug gevonden worden.