Updates


IMG_20170531_235113_447

Insayno wint House Of Poets 2017

Rotterdam – Op woensdag 31-05-2017 was de finale van House Of Poets tijdens het 010SaysItAll Spoken Word Festival. Insayno had één van de vier voorrondes gewonnen en stond daarom in de finale. Tijdens de vorige editie van House Of Poets wist hij ook al in de finale terecht te komen, alleen werd hij toen nét geen winnaar. Deze keer wist Insayno wél de titel in de wacht te slepen en mag dan nu officieel House Of Poets 2017 achter zijn naam noteren. Zijn tegenstanders bestonden o.a. uit L-Deep, Dani, Martijn Bekvegter en voormalig winnaar van House Of Poets; Ivan Words. De jury lette los van het tekstuele gedeelte ook op performance, energie, eigenheid en ritme. Insayno wist de jury te overtuigen en heeft daarmee de editie van 2017 gewonnen. Tevens betekent dit dat hij hiermee door is naar de halve finale van het NK Poetryslam 2018.
IMG_20170522_142756_863

Samenwerking met Lange Frans

Amsterdam –  Op maandag 22-05-2017 doken Insayno en Lange Frans samen in de studio voor het project ‘Art Of Lyrics‘ van het platform ‘Poetic Justice‘. Vanuit dit initiatief worden diverse rap-artiesten aan elkaar gekoppeld om samen de studio in te duiken om samen muziek te maken. Art Of Lyrics zal een verzamelalbum worden met exclusieve tracks waarbij de focus voornamelijk op het tekstuele gedeelte ligt. De samenwerking tussen Lange Frans en Insayno stond daarom al een tijdje op de agenda, maar heeft nu dan ook daadwerkelijk plaatsgevonden. De productie is afkomstig van niemand minder dan Tantu. Wanneer de track van de twee heren uitkomt is nog even afwachten tot de rest van het project af is.
IMG_20170508_135332_973

Insayno te gast bij debatprogramma ‘Kwesties’

Amsterdam –  Op zondag 07-05-2017 was Insayno te gast bij het debatprogramma Kwesties van de NTR. In eerste instantie zou hij aanschuiven bij o.a. documentairemaakster Sunny Bergman en schrijfster Anousha Nzume, alleen deze hadden beide op het laatste moment afgezegd wegens persoonlijke omstandigheden. Desalniettemin werd Insayno bijgestaan door o.a. Ian van Der Kooye van Artikel1 en ex-politicus Tofik Dibi. Het debat is goed verlopen en er was geen sprake van heftige onenigheid, wat kan worden beschouwd als een verademing omdat het debat over racisme ging. Desondanks de deelnemers het in grote lijnen het met elkaar eens waren, was het nog steeds een zeer geslaagde, productieve uitwisseling van gedachtegoed. Het volledige debat is hier terug te luisteren.
IMG_20170408_234409_001

Insayno wint Eindhoven Underground VI

Eindhoven –  Zaterdag 08-03-2017 vond de zesde editie van Eindhoven Underground plaats. Deze keer waren er weer MC Battles. Insayno heeft voorheen twee keer eerder Eindhoven Underground gewonnen en moest hierdoor opnieuw zijn titel verdedigen. De jury bestond o.a. uit Skenkie en Vincent van het platform ‘Poetic Justice‘. Insayno wist zijn tegenstanders opnieuw te verslaan en ging er voor de derde keer met de winst van door. Hiermee prolongeert hij zijn titel en heeft hij een hattrick behaald bij Eindhoven Underground. Dit is de 24ste battle die Insayno op zijn naam heeft gezet.
IMG_20170329_224736_278

Insayno wint House Of Poets: Poetry Slam

Rotterdam –  Woensdag 29-03-2017 vond de derde slam van House Of Poets plaats. Insayno had zich ingeschreven voor deze competitie. In het vorige seizoen had hij de eerste poetry slam gewonnen, maar won nét niet in de finale. Hij besloot daarom om het dit jaar nog een kans te geven. De vorige finale van House Of Poets werd gewonnen door Ivan Words. In het vorige seizoen was Insayno de enige deelnemer die van alle juryleden een 10 kreeg in de voorrondes. Ook dit seizoen wist hij de jury opnieuw te overtuigen en haalde de hoogste cijfers van de avond. Hierdoor is hij opnieuw door naar de finale die plaats zal vinden op 31 mei. Zijn medefinalisten bestaan uit zijn collega-rappers L-Deep en Dani die hij beide ook meededen met punchoutbattles. Tot nu bestaan alle finalisten van de poetry slam uit rappers. Hoogstwaarschijnlijk hebben deze ex punchout MC’s een streepje voor op de andere deelnemers op het gebied van performances wat kan bijdragen aan de doorslaggevende factor bij een Poetry Slam. Kaarten voor de finale zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de website van Ken Theater.
Wenna Battles

Insayno wint Wenna Music Freestyle Battles

Amsterdam – Op zaterdag 25-03-2017 werden de Wenna Music Freestyle Battles gehouden. Insayno besloot last minute zich toch nog in te schrijven voor de battle. Een aantal deelnemers waren uitgevallen waardoor er nog plaats over was. Dit is hem niet in dank afgenomen want hij is vervolgens met de winst naar huis gegaan. In de jury zat o.a. oud battle veteraan Riemiks. Insayno heeft zonder overtime al zijn tegenstanders weten te verslaan. Hiermee heeft hij nu officieel het record van de Nederlandse freestyle legende Surya verbroken. Insayno heeft op dit moment de meeste freestyle battles gewonnen in de gehele Benelux.
IMG_20170325_162559_924111

Insayno wint Word Up! Poetry Slam

Almelo – Op donderdag 23-03-2017 heeft Insayno de eerste editie van de Word Up! Poetry Slam gewonnen. Hiermee heeft hij zichzelf gekwalificeerd voor de regiofinale die in november plaats zal vinden. Als Insayno deze ook weet te winnen, dan is hij daarmee officieel gekwalificeerd voor het NK Poetry slam van 2018. De jury in Almelo was erg onder de indruk van Insayno zijn performances en woordkunst. Hierdoor heeft hij de eerste editie op zijn naam mogen zetten en zal hij in november terugkeren voor de finale.

POB Freestyle 2017

Insayno wint POB Freestyle Battles

Rotterdam –  Afgelopen zondag had punchoutbattles een klassiek freestyle toernooi georganiseerd ter viering van het 100k event. De laatste keer dat punchoutbattles een freestyle battle had georganiseerd was Freestyle Frenzy in 2013. Surya ging er toen met de winst van door en Insayno strandde in de halve finale tegen DRT. Deze keer versloeg Insayno Killah Krop in de kwartfinale, Henk in de halve finale en won hij in de finale van Dani. De Jury bestond uit Jason Bourne, Tim Beumers en Kimo. Tim en Kimo zijn beide twee veteranen op het gebied van freestyle battles in Nederland. Insayno wist opnieuw al zijn tegenstanders af te troeven en de jury te overtuigen met scherpe punchlines en performance. Tim gaf zelfs aan dat hij Insayno beter vindt dan wat zijn voorgangers vroeger deden. Insayno zelf is het daar niet mee eens, maar beschouwde het wel als een zeer groot compliment. Insayno heeft nu 22 titels op zijn naam staan en is hard op weg naar de 25. Alle battles zijn gefilmd en zullen binnenkort verschijnen op het Youtube kanaal van Zware Jongenz
img_20161120_231524

Insayno wint Basement Battles III

Capelle aan de IJsel –  Afgelopen zaterdag vond er weer een editie plaats van Basement Battles Bij Capsloc in Capelle aan de IJsel. Deze keer was de battle verdeeld in diverse onderdelen. De onderdelen waren ‘Onderwerp Freestyle, ‘Freestyle Battle’, ‘Complimenten-Battle’, ‘Acapella Battle en ’16 bars’. Insayno wist opnieuw de jury te overtuigen door alle onderdelen te domineren. Hiermee is hij voor een tweede keer winnaar van de terugkerende MC Battles in Capelle aan de IJsel en slechts drie titels verwijderd van de meeste freestyle MC battles op zijn naam hebben.
img_20161121_141536

Insayno in het voorprogramma van A-F-R-O & Marco Polo

Eindhoven – Op 20 november komt de undergroundsensatie A-F-R-O naar Nederland samen met producer Marco Polo. Zij zullen een exclusieve show geven in Dynamo te Eindhoven. A-F-R-O won in 2014 RA The Rugged Man zijn Definition Of A Rapflow Contest en was hierna niet meer uit de scene weg te denken. Zijn freestyle video’s gingen viraal en kort hierna dook hij in de studio met DJ Premier, Sean Price, Pharoahe Monch en vele anderen grote namen. Dit jaar heeft A-F-R-O een EP uitgebracht met Marco Polo. Dat moet uiteraard gevierd worden met een tour en Nederland mocht daarbij niet ontbreken. Insayno werd benaderd om het voorpogramma te verzorgen samen met zijn DJ Nekstwon. In de voorverkoop zijn de kaartjes slechts 15,- per stuk en aan de deur 20,- per stuk. De deuren gaan open om 19:00 en om 20:00 zal de avond beginnen. Er zijn echter maar 150 kaarten beschikbaar voor deze exclusieve avond, dus het is verstandig om voortijdig hier je kaartjes te halen.