Updates


IMG_20180131_213343_048

Mee op de Poëziebus

Haarlem – Op woensdag 31 januari werden de zogenoemde ‘busdichters‘ van 2018 bekendgemaakt. De Poëziebus heeft een jaarlijkse tour met een grote groep woordkunstenaars die door geheel Nederland en België zullen optreden. Anders dan voorheen, konden dit jaar artiesten zich aanmelden om mee te gaan. Hierna werden de woordkunstenaars geselecteerd door een samengestelde, professionele jury die keek naar diverse aspecten. Er zijn uiteindelijk 20 dichters uitgekozen die mee zullen reizen deze zomer. Insayno is één van de geselecteerde dichters. In augustus zal hij 7 dagen lang touren door Nederland en België en op diverse plaatsen optreden. De exacte tourdata en locaties zullen later nog bekendgemaakt worden. Hou de agenda in de gaten of schrijf je in op de mailinglist zodat je het als eerste weet.
ja1

Insayno wint Van Dale Spoken Awards

Rotterdam – Op vrijdag 17 november vonden de Van Dale Spoken Awards 2017 plaats in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. In de categorieën: “Poetry”, “Comedy”, “Story Telling”, “Gospel” en “Lyrics”, werd er door de genomineerden gestreden in een doorslaggevende finale. De voorgaande jaren heeft Insayno tot tweemaal toe de Spoken Awards geopend, maar zelf nooit meegedaan met de competitie. Insayno was dit jaar genomineerd in de categorie “Lyrics” waarin hij het moest opnemen tegen Petit Jean uit Leuven. Aan het einde van de avond werden de winnaars in alle categorieën, één voor één bekendgemaakt. Door een unanieme jurybeslissing op basis van zijn ijzersterke performance, wist Insayno de prijs in de wacht te slepen. Een nieuwe mijlpaal in zijn carrière op het gebied van woordkunst. Insayno zijn volgende doel is om het NK Poetry slam te winnen en daarmee de deur open te zetten voor andere woordkunstenaars uit de spoken word scene.
IMG_20171109_220332_335

Insayno wint finale van Word Up! Poetry Slam

Almelo – Op donderdag 9 november heeft Insayno de finale van Word Up Poetry Slam weten te winnen. Begin van het jaar won hij al de eerste editie van de voorrondes waardoor hij doorging naar de finale. Deze heeft hij op zijn naam weten te zetten. De winnaar van de avond zou ook automatisch doorgaan naar het NK Poetry Slam van 2018, alleen Insayno was al door wegens het winnen van House Of Poets. Hierdoor kreeg de andere finalist de ticket naar het NK, maar kreeg Insayno de geldprijs. De jury was onder de indruk van Insayno zijn voordrachten en beschreef hem als virtuoos, ritmisch en iemand die ‘danst in taal’. Met grote deze complimenten, het prijzengeld en een mooie beker ging hij terug naar huis. Het volgende station is de Van Dale Spoken Awards op 17 november in het Oude Luxor Theater te Rotterdam.
12841150_973275482762394_2227188381978880752_o

Genomineerd voor een Spoken Award

Haarlem – Op zondag 5 november kreeg Insayno bericht vanuit Spoken dat hij is genomineerd voor een Spoken Award in de categorie ‘lyrics‘. Uit de honderden aanmeldingen en 65 geselecteerde deelnemers die hebben gestreden voor een nominatie tijdens de voorrondes, werden slechts twee deelnemers per categorie geselecteerd. Insayno gaat daarmee door naar de finale die plaats zal vinden op 17 november in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Op de avond zelf wordt er besloten wie van de genomineerden de prijs in ontvangst zal nemen. Dit zal aan de hand zijn van een professionele jury. Tot nu toe heeft Insayno tweemaal de Spoken Awards geopend, maar zelf nooit meegedaan met de competitie. Dit jaar is daar verandering ingekomen. Tickets voor de finale zijn hier verkrijgbaar.
IMG_20170909_202105_256

Insayno wint Blaisbattle 2017

Gent – Op zaterdag 9 september vertrok Insayno richting België met de missie om Blaisbattle 2017 op zijn naam te zetten. Deze jaarlijks, terugkerende MC battle vond plaats in Minus One te Gent. Vorig jaar deed Insayno ook mee, maar verloor van T-Loc in de finale. Merendeel van het publiek, inclusief de organisatie was het niet eens met deze beslissing van de jury en spraken zelfs van mogelijke partijdigheid. De organisatie wilde daarom voor de volgende editie, objectievere juryleden inhuren. Insayno besloot daarom dit jaar nogmaals mee te doen om de titel alsnog te pakken en zo revanche te nemen. Na de kwalificaties moest hij gelijk tegen T-Loc, de battle waarvan iedereen had gehoopt dat het de finale zou zijn. Na twee rondes vuur van twee kanten koos de jury voor een derde ronde. Deze was in het voordeel van Insayno met een 2-1 beslissing. Zowel de halve finale als de finale kregen extra rondes omdat iedere tegenstander een gewaagde was. Toch wist Insayno alle MC’s te verslaan waardoor hij Blaisbatte 2017 als 25ste titel op zijn naam heeft mogen zetten.
IMG_20170531_235113_447

Insayno wint House Of Poets 2017

Rotterdam – Op woensdag 31-05-2017 was de finale van House Of Poets tijdens het 010SaysItAll Spoken Word Festival. Insayno had één van de vier voorrondes gewonnen en stond daarom in de finale. Tijdens de vorige editie van House Of Poets wist hij ook al in de finale terecht te komen, alleen werd hij toen nét geen winnaar. Deze keer wist Insayno wél de titel in de wacht te slepen en mag dan nu officieel House Of Poets 2017 achter zijn naam noteren. Zijn tegenstanders bestonden o.a. uit L-Deep, Dani, Martijn Bekvegter en voormalig winnaar van House Of Poets; Ivan Words. De jury lette los van het tekstuele gedeelte ook op performance, energie, eigenheid en ritme. Insayno wist de jury te overtuigen en heeft daarmee de editie van 2017 gewonnen. Tevens betekent dit dat hij hiermee door is naar de halve finale van het NK Poetryslam 2018.
IMG_20170522_142756_863

Samenwerking met Lange Frans

Amsterdam –  Op maandag 22-05-2017 doken Insayno en Lange Frans samen in de studio voor het project ‘Art Of Lyrics‘ van het platform ‘Poetic Justice‘. Vanuit dit initiatief worden diverse rap-artiesten aan elkaar gekoppeld om samen de studio in te duiken om samen muziek te maken. Art Of Lyrics zal een verzamelalbum worden met exclusieve tracks waarbij de focus voornamelijk op het tekstuele gedeelte ligt. De samenwerking tussen Lange Frans en Insayno stond daarom al een tijdje op de agenda, maar heeft nu dan ook daadwerkelijk plaatsgevonden. De productie is afkomstig van niemand minder dan Tantu. Wanneer de track van de twee heren uitkomt is nog even afwachten tot de rest van het project af is.
IMG_20170508_135332_973

Insayno te gast bij debatprogramma ‘Kwesties’

Amsterdam –  Op zondag 07-05-2017 was Insayno te gast bij het debatprogramma Kwesties van de NTR. In eerste instantie zou hij aanschuiven bij o.a. documentairemaakster Sunny Bergman en schrijfster Anousha Nzume, alleen deze hadden beide op het laatste moment afgezegd wegens persoonlijke omstandigheden. Desalniettemin werd Insayno bijgestaan door o.a. Ian van Der Kooye van Artikel1 en ex-politicus Tofik Dibi. Het debat is goed verlopen en er was geen sprake van heftige onenigheid, wat kan worden beschouwd als een verademing omdat het debat over racisme ging. Desondanks de deelnemers het in grote lijnen het met elkaar eens waren, was het nog steeds een zeer geslaagde, productieve uitwisseling van gedachtegoed. Het volledige debat is hier terug te luisteren.
IMG_20170408_234409_001

Insayno wint Eindhoven Underground VI

Eindhoven –  Zaterdag 08-03-2017 vond de zesde editie van Eindhoven Underground plaats. Deze keer waren er weer MC Battles. Insayno heeft voorheen twee keer eerder Eindhoven Underground gewonnen en moest hierdoor opnieuw zijn titel verdedigen. De jury bestond o.a. uit Skenkie en Vincent van het platform ‘Poetic Justice‘. Insayno wist zijn tegenstanders opnieuw te verslaan en ging er voor de derde keer met de winst van door. Hiermee prolongeert hij zijn titel en heeft hij een hattrick behaald bij Eindhoven Underground. Dit is de 24ste battle die Insayno op zijn naam heeft gezet.
IMG_20170329_224736_278

Insayno wint House Of Poets: Poetry Slam

Rotterdam –  Woensdag 29-03-2017 vond de derde slam van House Of Poets plaats. Insayno had zich ingeschreven voor deze competitie. In het vorige seizoen had hij de eerste poetry slam gewonnen, maar won nét niet in de finale. Hij besloot daarom om het dit jaar nog een kans te geven. De vorige finale van House Of Poets werd gewonnen door Ivan Words. In het vorige seizoen was Insayno de enige deelnemer die van alle juryleden een 10 kreeg in de voorrondes. Ook dit seizoen wist hij de jury opnieuw te overtuigen en haalde de hoogste cijfers van de avond. Hierdoor is hij opnieuw door naar de finale die plaats zal vinden op 31 mei. Zijn medefinalisten bestaan uit zijn collega-rappers L-Deep en Dani die hij beide ook meededen met punchoutbattles. Tot nu bestaan alle finalisten van de poetry slam uit rappers. Hoogstwaarschijnlijk hebben deze ex punchout MC’s een streepje voor op de andere deelnemers op het gebied van performances wat kan bijdragen aan de doorslaggevende factor bij een Poetry Slam. Kaarten voor de finale zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de website van Ken Theater.