Updates


DSC08551

Tweede album in de maak

Haarlem – In april is Insayno begonnen met de opnames van zijn tweede album die de titel Nieuwetijdskind zal dragen. Na een break van bijna 5 jaar werd het weer tijd om muziek te gaan maken. “Ik heb heel lang geen motivatie gehad om nieuwe muziek te maken of uit te brengen, voor mij was de plezier er volledig af, maar sinds kort is de drive weer teruggekomen en ben ik weer volop bezig in de studio. Meer dan de helft van het album is al af.” geeft de rapper aan. Welke samenwerkingen er op komen te staan is nog onbekend. De producties zullen deze keer niet van Tantu zijn, maar van een Amerikaanse producer. Insayno mikt op een september release (2021), mits de huidige maatregelen wat versoepeld zijn zodat hij zijn albumpresentatie kan uitvoeren op de manier hoe hij dit in gedachten heeft. In de loop van het jaar zal Insayno meer bekend maken over zijn tweede album en de presentatie hier van.

Insayno working II

Cinematografie op eigen kracht

Haarlem – Nadat Insayno een aantal reclames had in gesproken voor diverse bedrijven, investeerde hij zijn verdiensten in camera apparatuur en is hij zich gaan verdiepen in het maken van videoproducties. Bijna twee jaar later heeft Insayno zo’n 75 video’s gemaakt. Zijn opdrachten variëren van music video’s, bedrijfsvideo’s, promotievideo’s, theater-visuals tot aan wedding video’s. Hierdoor is zijn eigen muziek op een lager pitje komen te staan. Naar eigen zeggen haalt hij op dit moment meer voldoening uit het maken van video producties voor anderen, dan het maken van nieuwe muziek. Of er nieuwe muziek uitkomt in de toekomst sluit hij niet uit. Ondanks dat hij bijna full time met videoproductie bezig is, heeft hij nog wekelijks diverse spoken word opdrachten staan vanuit IKBENWIJ. Binnenkort lanceert Insayno een nieuwe, portfolio website waarop een groot deel van zijn video werk te vinden zal zijn. Tot die tijd kunnen particulieren, artiesten en bedrijven via het contactformulier Insayno benaderen voor een videoproductie. Uit zijn werk blijkt dat hij er talent voor heeft en het ziet naar uit dat hij zich in de toekomst zal blijven ontwikkelen.

IMG_20190120_211803_125

Samenwerking: Ik Ben Wij

Rotterdam – Sinds oktober 2018 is Insayno een onderdeel geworden van Ik Ben Wij. Wat begon als een eenmalige opdracht, is uitgegroeid tot een langdurige samenwerking. Ik Ben Wij is een stichting/organisatie die zich inzet om bewustwording te stimuleren binnen scholen, bedrijven, gemeentes etc. aan de hand van theater, dans, spoken word en story telling. De visie van de leden van Ik Ben Wij en Insayno kwamen zeer overeen, waardoor er vanaf ‘the get go’ al een klik was. Kort daarna werd er besloten om Insayno te betrekken bij de organisatie. Sindsdien heeft Insayno niet meer stil gezeten en is hij al een aantal maanden actief met diverse opdrachten vanuit Ik Ben Wij. Hierbij kan er gedacht worden aan Workshops, samenvattende spoken word stukken, voordrachten en zelfs videoproducties. Op 21 maart organiseert Ik Ben Wij een event waarbij de ‘experience‘ van Ik Ben Wij tot leven wordt gebracht.

Champ1_1.25.3

Tweevoudig kampioen: Wee Battles & Blaisbattle

Amsterdam/Gent – Op zaterdag 18 augustus won Insayno voor de tweede keer Wee Battles in Amsterdam en een kleine maand later won hij in Gent (België), voor de tweede keer Blaisbattle. Bij beide battles moest Insayno zijn titel verdedigen. Bij beide battles is hij opnieuw als kampioen er uitgekomen en heeft hierdoor twee nieuwe titels op zijn naam staan wat er voor heeft gezorgd dat hij op dit moment op 28 titels zit. Insayno wist opnieuw al zijn tegenstanders te verslaan met snelle punchlines en door constant te reageren op wat de anderen zeiden. Op dit moment heeft hij niet alleen de meeste freestyle battles van de gehele Benelux op zijn naam staan, maar ook een winning-streak van 10 battles achter elkaar. Sinds september 2016 heeft hij geen enkele battle meer verloren. Het beeldmateriaal van de Blaisbattle is online verschenen in de vorm van een vlog en kan hier teruggekeken worden.

darryl

Alle tourdata + locaties bekend

Haarlem – Het heeft een tijdje geduurd, maar alle tourdata en locaties van de Poëziebus tour 2018 zijn bekend. Insayno zal daarom samen met de andere geselecteerde dichters optreden in Kortrijk, Gent, Hoogstraten, Antwerpen, Maastricht, Zwolle, Rotterdam en Amsterdam. Ook zijn er iedere dag workshops en activiteiten omtrent woordkunst te volgen in alle steden waar de dichters optreden. Deze workshops en activiteiten zijn geheel kosteloos om te volgen. Een perfecte gelegenheid voor een ieder die zelf bezig is met woordkunst en nog wat extra handvatten wil leren of zijn of haar horizon wil verbreden op het gebied van schrijfvaardigheden en voordracht. Ook zal Insayno de laatste fysieke versies van Dwaalspoor met zich meebrengen voor een ieder die deze nog niet heeft kunnen bemachtigen. Heb je nog geen fysieke versie en wil je er nog eentje bemachtigen, dan is dit je kans. Er komt namelijk geen tweede druk. Alle exacte locaties en tijdstippen van de workshops, activiteiten en optredens kunnen hier terug gevonden worden.

IMG_20180131_213343_048

Mee op de Poëziebus

Haarlem – Op woensdag 31 januari werden de zogenoemde ‘busdichters‘ van 2018 bekendgemaakt. De Poëziebus heeft een jaarlijkse tour met een grote groep woordkunstenaars die door geheel Nederland en België zullen optreden. Anders dan voorheen, konden dit jaar artiesten zich aanmelden om mee te gaan. Hierna werden de woordkunstenaars geselecteerd door een samengestelde, professionele jury die keek naar diverse aspecten. Er zijn uiteindelijk 20 dichters uitgekozen die mee zullen reizen deze zomer. Insayno is één van de geselecteerde dichters. In augustus zal hij 7 dagen lang touren door Nederland en België en op diverse plaatsen optreden. De exacte tourdata en locaties zullen later nog bekendgemaakt worden. Hou de agenda in de gaten of schrijf je in op de mailinglist zodat je het als eerste weet.
ja1

Insayno wint Van Dale Spoken Awards

Rotterdam – Op vrijdag 17 november vonden de Van Dale Spoken Awards 2017 plaats in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. In de categorieën: “Poetry”, “Comedy”, “Story Telling”, “Gospel” en “Lyrics”, werd er door de genomineerden gestreden in een doorslaggevende finale. De voorgaande jaren heeft Insayno tot tweemaal toe de Spoken Awards geopend, maar zelf nooit meegedaan met de competitie. Insayno was dit jaar genomineerd in de categorie “Lyrics” waarin hij het moest opnemen tegen Petit Jean uit Leuven. Aan het einde van de avond werden de winnaars in alle categorieën, één voor één bekendgemaakt. Door een unanieme jurybeslissing op basis van zijn ijzersterke performance, wist Insayno de prijs in de wacht te slepen. Een nieuwe mijlpaal in zijn carrière op het gebied van woordkunst. Insayno zijn volgende doel is om het NK Poetry slam te winnen en daarmee de deur open te zetten voor andere woordkunstenaars uit de spoken word scene.
IMG_20171109_220332_335

Insayno wint finale van Word Up! Poetry Slam

Almelo – Op donderdag 9 november heeft Insayno de finale van Word Up Poetry Slam weten te winnen. Begin van het jaar won hij al de eerste editie van de voorrondes waardoor hij doorging naar de finale. Deze heeft hij op zijn naam weten te zetten. De winnaar van de avond zou ook automatisch doorgaan naar het NK Poetry Slam van 2018, alleen Insayno was al door wegens het winnen van House Of Poets. Hierdoor kreeg de andere finalist de ticket naar het NK, maar kreeg Insayno de geldprijs. De jury was onder de indruk van Insayno zijn voordrachten en beschreef hem als virtuoos, ritmisch en iemand die ‘danst in taal’. Met grote deze complimenten, het prijzengeld en een mooie beker ging hij terug naar huis. Het volgende station is de Van Dale Spoken Awards op 17 november in het Oude Luxor Theater te Rotterdam.
12841150_973275482762394_2227188381978880752_o

Genomineerd voor een Spoken Award

Haarlem – Op zondag 5 november kreeg Insayno bericht vanuit Spoken dat hij is genomineerd voor een Spoken Award in de categorie ‘lyrics‘. Uit de honderden aanmeldingen en 65 geselecteerde deelnemers die hebben gestreden voor een nominatie tijdens de voorrondes, werden slechts twee deelnemers per categorie geselecteerd. Insayno gaat daarmee door naar de finale die plaats zal vinden op 17 november in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Op de avond zelf wordt er besloten wie van de genomineerden de prijs in ontvangst zal nemen. Dit zal aan de hand zijn van een professionele jury. Tot nu toe heeft Insayno tweemaal de Spoken Awards geopend, maar zelf nooit meegedaan met de competitie. Dit jaar is daar verandering ingekomen. Tickets voor de finale zijn hier verkrijgbaar.
IMG_20170909_202105_256

Insayno wint Blaisbattle 2017

Gent – Op zaterdag 9 september vertrok Insayno richting België met de missie om Blaisbattle 2017 op zijn naam te zetten. Deze jaarlijks, terugkerende MC battle vond plaats in Minus One te Gent. Vorig jaar deed Insayno ook mee, maar verloor van T-Loc in de finale. Merendeel van het publiek, inclusief de organisatie was het niet eens met deze beslissing van de jury en spraken zelfs van mogelijke partijdigheid. De organisatie wilde daarom voor de volgende editie, objectievere juryleden inhuren. Insayno besloot daarom dit jaar nogmaals mee te doen om de titel alsnog te pakken en zo revanche te nemen. Na de kwalificaties moest hij gelijk tegen T-Loc, de battle waarvan iedereen had gehoopt dat het de finale zou zijn. Na twee rondes vuur van twee kanten koos de jury voor een derde ronde. Deze was in het voordeel van Insayno met een 2-1 beslissing. Zowel de halve finale als de finale kregen extra rondes omdat iedere tegenstander een gewaagde was. Toch wist Insayno alle MC’s te verslaan waardoor hij Blaisbatte 2017 als 25ste titel op zijn naam heeft mogen zetten.